2006-2007-2008-2009 - HRVATSKA SKOLA

Vai ai contenuti

Menu principale:

2006-2007-2008-2009

RIM HR NASTAVA

RIM, 7. prosinca 2009.
Tradicionalna dječja predstava i izložba radova djece Hrvatske dopunske škole u Rimu, ovoga puta ukomponirana u postav izložbe „Hrvatski suvremeni nakit“ u višenamjenskom prostoru Veleposlanstva održana je 5. prosinca u prigodi blagdana Sv. Nikole. Bila je to prva priredba organizirana od strane nove učiteljice Hrvatske dopunske škole Renate Grgurević, uz potporu Veleposlanstva, Papinskog hrvatskog zavoda Sv. Jeronima i Hrvatsko-talijanske udruge u Rimu. Tematski blagdanski program posvećen djeci i velikom broju roditelja bio je u znaku Sv. Nikole, zaštitnika djece, pomoraca, ribara i putnika.
Po završetku priredbe u višenamjenskom prostoru, u protokolarnom salonu Veleposlanstva djecu je obradovao Sv. Nikola prigodnim poklonima koje su za ovu prigodu osigurali Veleposlanstvo i Hrvatsko-talijanska udruga. Priređen je i prigodni domjenak, a veleposlanik Tomislav Vidošević, koji je sa suprugom bio domaćin istaknuo je i ovom prigodom značaj Hrvatske dopunske škole i edukativnih programa koji učvršćuju veze s domovinom Hrvatskom. Posebno se zahvalio učiteljici Renati Grgurević na pripremi priredbe i iznimnom odazivu djece i roditelja, Hrvatsko-talijanskoj udruzi, te rektoru i vice-rektoru Papinskog hrvatskog zavoda Sv. Jeronima, kao i diplomatima i djelatnicima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji cijelog projekta. Završno je izrazio želju da se svi zajedno okupe na kraju školske godine, kao i do sada, te čestitao svima nastupajuće božićne i novogodišnje blagdane.


RIM, 22. svibnja 2009.
U Veleposlanstvu je 21. svibnja održana sada već tradicionalna proslava u prigodi završetka školske godine u kojoj su sudjelovala djeca Hrvatske dopunske škole iz Rima te talijanskih škola San Vincenzo i Instituta „Maria Immacolata“ s kojima je ova škola uspostavila suradnju. Program se sastojao od više glazbenih brojeva koje su izvela djeca Hrvatske dopunske škole pod vodstvom prof. Ljiljane Došen te učenici Instituta „Maria Immacolata“ s kojima je ova škola pobratimljena.
Nazočnoj djeci i roditeljima prigodnim se riječima obratio veleposlanik Tomislav Vidošević, posebno zahvalivši prof. Ljiljani Došen, s kojom je Veleposlanstvo ostvarilo iznimnu suradnju zahvaljujući kojoj su priredbe edukativnog karaktera na kraju školske godine i u prigodi božićnih i novogodišnjih blagdana organizirane u Veleposlanstvu postale tradicionalne. Nazočnima se obratila i predsjednica Hrvatsko-talijanske udruge u Rimu gđa Desa Dujela, koje se zahvalila Veleposlanstvu na otvorenosti kada su u pitanju razni događaji koji imaju za cilj okupljanja predstavnika hrvatske zajednice u Rimu i Talijanskoj Republici. Posebno se zahvalila profesorici Ljiljani Došen i čestitala djeci na izvrsnoj izvedbi programa.


RIM, 17. prosinca 2008.
U prostoru Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima, učiteljica Hrvatske dopunske škole Ljiljana Došen organizirala je 6. prosinca, u suradnji s roditeljima učenika koji pohađaju školu, prijem za djecu u prigodi božićnih i novogodišnjih blagdana.
Prigodni domjenak u Papinskom hrvatskom zavodu sv. Jeronima za svoje članove i prijatelje priredila je i Hrvatsko-talijanska udruga u Rimu 14. prosinca, nakon mise u Crkvi sv. Jeronima. Domjenku je nazočio veleposlanik Tomislav Vidošević s obitelji te predstavnici Veleposlanstva RH u Rimu i Veleposlanstva RH pri Svetoj Stolici

RIM, 31. svibnja 2008.
U prigodi tradicionalne proslave kraja školske godine u Veleposlanstvu, 31. svibnja obilježena je deseta obljetnica osnutka Hrvatske dopunske škole u Rimu. Veleposlanik Tomislav Vidošević pozdravio je tom prigodom nazočnu djecu i roditelje te posebno zahvalio Papinskom hrvatskom zavodu sv. Jeronima, Domu hrvatskih hodočasnika „Bl. Ivan Merz“ i Hrvatsko-talijanskoj udruzi u Rimu koji su zajedno s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa RH omogućili osnivanje i održavanje nastave u Hrvatskoj dopunskoj školi u Rimu. Veleposlanik je također zahvalio učiteljicama koje su predavale u ovoj školi od njezina osnutka do danas, prof. Zdravki Krpini, prof. Marini Žuti, i prof. Ljiljani Došen, kao i profesoricama na tečajevima hrvatskoga jezika za odrasle u Rimu prof. Dunji Kalođera koja je 11 godina predavala na tim tečajevima, te prof. Zorki Verović, koja danas na njima predaje.  
Ove su godine u programu proslave prvi put sudjelovale i tri talijanske škole s kojima je Hrvatska dopunska škola u Rimu uspostavila suradnju: Istituto Maria Immacolata, Scuola San Vincenzo i Istituto Statale d'Arte Roma Due. Učenici talijanske škole Maria Immacolata   izveli su iznimno uspio glazbeni program.

RIM, 17. prosinca 2007.
I ove godine 16. prosinca u višenamjenskom prostoru Veleposlanstva Republike Hrvatske u Rimu održana je tradicionalna dječja predstava u prigodi nastupajućih blagdana.
Ovogodišnji polaznici Hrvatske dopunske škole u Rimu izveli su pod vodstvom učiteljice Ljiljane Došen predstavu „Božićna priča“. U sklopu predstave, svoj djeci su i ove godine podijeljeni prigodni darovi, donacija hrvatske tvrtke „Kraš“.

RIM, 9. lipnja 2007.
U višenamjenskom prostoru Veleposlanstva RH u Rimu, u ambijentu izložbe Exat 51 i Nove tendencije, 9. lipnja održana je sada već tradicionalna dječja predstava za polaznike Hrvatske dopunske škole u Rimu, prigodom završetka školske godine. Ove godine učiteljica Ljiljana Došen organizirala je kviz znanja o Hrvatskoj, sukladno godišnjem programu. O rezultatima znanja podijeljenih dječjih grupa odlučivao je žiri sastavljen od roditelja i članova Veleposlanstva


RIM, 22. prosinca 2006.
U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Rimu, tijekom prigodnog božićnog domjenka veleposlanik Tomislav Vidošević uručio je računalo i štampač, donaciju tvrtke King d.o.o. profesorici Ljiljani Došen, voditeljici Hrvatske dopunske škole. Zahvalivši se na gostoprimstvu Veleposlanstva prigodom dječje predstave na kraju školske godine, te dječjoj predstavi u prigodi blagdana Sv. Nikole, održanim u višenamjenskom prostoru, profesorica Došen, te predstavnici roditelja naglasili su kako će donirano računalo i štampač biti od iznimne koristi za 38 polaznika Hrvatske dopunske škole u nastavnoj godini 2006/2007.

RIM, 3. prosinca 2006.
Tradicionalno obilježavanje blagdana Sv. Nikole za djecu polaznike Hrvatske dopunske škole u Rimu, te za ostalu djecu hrvatske zajednice u Rimu organizirano je po prvi puta u višenamjenskom prostoru Veleposlanstva RH u Rimu 3. prosinca.


RIM, 5. lipnja 2006.
U višenamjenskom prostoru Veleposlanstva RH u Rimu, u kojem je izložena izložba „Europska unija – Europa 2020“, održana je 4. lipnja dječja predstava za polaznike Hrvatske dopunske škole u Rimu, prigodom završetka školske godine, pod vodstvom učiteljice Ljiljane Došen. Istom prigodom su izloženi dječji radovi izrađeni tijekom školske godine 2005.-2006. 
Torna ai contenuti | Torna al menu