2015/2016 - HRVATSKA SKOLA

Vai ai contenuti

Menu principale:

2015/2016

MOLIZE HR NASTAVA


Sretan Uskrs!


U suradnji s lingvističkim kafeom i školom u Kruču planiram izraditi
dvojezičnu brošuru na hrvatskom i talijanskom jeziku koristeći učeničke radove


BOG, HRVATSKA! – POZDRAV IZ ZAVIČAJA Međunarodni fotografski natječaj

U planu nam je sudjelovanje na međunarodnom fotografskom natječaju „Bog, Hrvtaska!
– Pozdrav iz zavičaja, u organizaciji udruge Mosaico Italo-Croato Roma (Hrvatsko- talijanski mozaik, Rim)Likovni natječaj "Glagoljica u dječjem oku i srcu"


Trenutno sudjelujemo na natječaju „Glagoljica u dječjem oku i srcu“ gdje su se djeca svojom kreativnošću, koristeći razne tehnike, prikazala glagoljička slova.
      "Objavljen je natječaj Iserlohn – Rim – Molize - Zagreb 2016. na temu 'Glagoljica u dječjem oku i srcu'
. Prijaviti se mogu djeca hrvatskih iseljenika, kao i djeca iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole. Rok za prijavu je 15. veljače 2016."


Učenici iz Kruča sudjelovali su na projektu koji organizira gospođa Ines Šprem (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova), a riječ je o izradi vina koji bi bio blend moliške Tintilije i hrvatskog Plavca Malog, a ideja projekta je da učenici osmisle ime za vino i da oslikaju etikete, čime bi se promoviralo vino kao kulturni proizvod i poveznica između pokrajine Molise i Hrvatske.

FOTOGALERIA
Božić i Nova godina

Za Božić su učenici izrađivali kuglice za bor koristeći razne likovne tehnike, a uz pomoć učiteljce izradili su i pano na temu Božića i Nove godine. U školi se prije praznika organizirala božićna priredba gdje su učenici pjevali Pjesmu „Pahuljice padajte“ i recitirali dvije pjesmice na hrvatskom jeziku.LISTOPAD

U listopadu su učenici iizrađivali pano na temu Životinje koristeći se kreativnom i zanimljvom tehnikom izrađivanja životinja o d lišća i prirodnih materijala.
Iskoristili su plodove jeseni kako bi kreativno prikazali svijet životinja.

FOTOGALERIA


RUJAN

Učenici su u rujnu izrađivali pano na temu Jesen i kreativno prikazali plodove jeseni.

             


 
 
Torna ai contenuti | Torna al menu