2010 - HRVATSKA SKOLA

Vai ai contenuti

Menu principale:

2010

RIM HR NASTAVA

SVETI NIKOLA 2010
U subotu, 4. prosinca o.g. u višenamjenskom prostoru Veleposlanstva održan je tradicionalni susret s roditeljima i djecom Dopunske škole hrvatskoga jezika u Rimu u prigodi blagdana Sv. Nikole. I ove godine na ovu dječju „feštu“ odazvao se veliki broj djece i roditelja, njih pedesetak. Bilo je i roditelja s malom djecom predškolskog uzrasta, koji su razdragano pratili predstavu. Ovo je već peto „Nikolinje“ zaredom i ukupno deseti susret s našim mališanima koje Veleposlanstvo dva puta godišnje (blagdan sv. Nikole i završetak školske godine) organizira u suradnji s učiteljicama Dopunske škole i rimskom Hrvatsko-talijanskom udrugom.
Ovogodišnje dječje slavlje pripremila je njihova učiteljica prof. Renata Grgurević, koja se još jednom zahvalila veleposlaniku, njegovoj supruzi i djelatnicima Veleposlanstva na potpori u obavljanju svoje dužnosti, Hrvatsko-talijanskoj udruzi i njezinom predsjedniku gosp. Mirku Šikiću, te Papinskom hrvatskom zavodu Sv. Jeronima i rektoru mons. Juri Bogdanu. U   prigodnom recitalu, skečevima i pjesmi, prilagođenim uzrastu djece i vezanim na teme učenja hrvatskog jezika i predstojećih božićnih blagdana, izredali su se svi školarci od najstarijih do najmlađih. Njihove razdragane izvedbe burnim su pljeskom  nagradili nazočni roditelji i uzvanici.
ZAVRŠNA PRIREDBA HRVTASKE NASTAVE U RIMU 2010
I ove godine, u subotu 15. svibnja u Veleposlanstvu je upriličena tradicionalna predstava u prigodi završetka školske godine Hrvatske dopunske škole u Rimu. U prepunom višenamjenskom izložbenom prostoru Veleposlanstva djeca su izvela prigodni program pod vodstvom učiteljice Renate Grgurević. Na kraju programa prikazan je foto i video zapis kao dio retrospektive aktivnosti Hrvatske dopunske škole i događanja organiziranih u Veleposlanstvu u prigodama završetka školske godine, te božićnih blagdana.
Prof. Renata Grgurević i gđa Zrinka Bačić uredile su i iznimno bogato izdanje dječjeg lista s pripadajućim CD-om, te je isti uz đačke knjižice podijeljen svim polaznicima škole. Petorici učenika uručene su nagrade natječaja literarnih i novinarskih radova „Zlatna ribica“ riječkog ogranka Hrvatske matice iseljenika a nekoliko je likovnih radova učenika Hrvatske dopunske škole iz Rima objavljeno i u hrvatskom dječjem listu „Modra lasta“. Cijeli program i dječji list ovom prigodom posvećeni su prerano preminuloj polaznici škole, Valentini Šokić.


 
Torna ai contenuti | Torna al menu