2011 - HRVATSKA SKOLA

Vai ai contenuti

Menu principale:

2011

RIM HR NASTAVA

ZAVRšNA PRIREDBA HR NASTAVE U RIMU
RIM, 30. svibnja 2011.
Ove godine završetak školske godine za djecu Hrvatske dopunske škole u Rimu bio je posebno svečano obilježen u subotu 28. svibnja u Veleposlanstvu.
Djeca su izvela edukativni program pod nazivom "Ogledalce" Grigora Viteza, koji je s djecom izvrsno uvježbala i ovoga puta njihova učiteljica Renata Grgurević. Po završetku programa u višenamjenskom izložbenom prostoru, u ambijentu izložbe "Četiri slikara hrvatske naive", djeci su podijeljene đačke knjižice, te posebno bogato izdanje dječjeg lista kojeg su i ove godine uredile profesorica Grgurević i Zrinka Bačić.
Šestorici učenika uručene su zahvalnice za sudjelovanje na natječaju literarnih i novinarskih radova "Zlatna ribica" riječkog ogranka Hrvatske matice iseljenika, među kojima se posebno ističe osvojeno drugo mjesto učenika Davida Antunovića. Za kontinuirano sudjelovanje i kvalitetu dječjih radova, posebnu zahvalu dobila je i sama Hrvatska škola u Rimu i učiteljica Grgurević.
Djeci i velikom broju roditelja i gostiju obratio se veleposlanik Tomislav Vidošević koji je i ovom prigodom naglasio značaj dopunske nastave koja se prema programu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske održava u Trstu, Moliseu i Rimu.
Kvaliteta edukativnih programa koji se ostvaruju od proljeća 2006. godine u Veleposlanstvu pod vodstvom učiteljica Ljiljane Došen i od prije dvije godine Renate Grgurević kontinuirano raste, a nagrađeni učenik David Antunović je ove godine i završio svoje školovanje u dopunskoj školi, te mu je u znak sjećanja na isto i na hvale vrijednu nagradu veleposlanik uručio dar, zlatnik s likom sv. Vlahe i grada Dubrovnika.

SVETI NIKOLA 2011
Tradicionalno okupljanje i susret s roditeljima i djecom Dopunske škole hrvatskog jezika u Rimu u prigodi Božićnih blagdana posebno je svečano obilježeno u Veleposlanstvu u subotu 17. prosinca. Bilo je to do sada najbrojnije okupljanje djece od predškolskog uzrasta do srednjoškolaca koji su i ove godine pod ravnjanjem njihove učiteljice prof. Renate Grgurević izveli edukativni program na hrvatskom jeziku i priredili pravu dječju „feštu“ s puno plesa i pjesme. U vrtu Veleposlanstva, višenamjenskom izložbenom prostoru u ambijentu izložbe „Nacionalnih parkova Hrvatske“, te protokolarnom salonu Veleposlanstva izloženi su brojni dječji radovi pod naslovom „ Po čemu smo poznati“, među kojima i oni posvećeni velikom hrvatskom i europskom sinu Ruđeru Boškoviću u prigodi 300. godišnjice njegova rođenja. Za ovu prigodu izrađen je i poseban Kalendar za 2012.g. sa fotografijom djece, polaznika Dopunske škole okupljenih u vrtu Veleposlanstva oko „Pisanice od srca“ snimljene prigodom okupljanja na kraju školske godine 2011. Po završetku dječjeg programa djecu su prigodnim darovima iznenadili i posebno razveselili Sv. Nikola i Djed Božićnjak, koji su također za tu prigodu priredili zabavni igrokaz, te bili burno pozdravljeni od djece i roditelja.
Nazočnima su se obratili učiteljica Renata Grgurević, predsjednik Hrvatsko-Talijanske Udruge u Rimu dr. Mirko Šikić i veleposlanik Tomislav Vidošević koji se posebno zahvalio djeci na izvanrednom programu i njihovoj učiteljici Renati Grgurević, Hrvatsko-talijanskoj Udruzi u Rimu te rektoru Papinskog Hrvatskog Zavoda Sv. Jeronima Juri Bogdanu. Posebnu zahvalu uputio je gospođi  Miri Antunović  i Emanueli Puharić koje su  osobno izradile haljinu i mitru Sv. Nikole. U ime roditelja gospođa Puharić je uručila i prigodni poklon veleposlaniku i njegovoj supruzi, a posebno toplim riječima zahvale veleposlaniku, njegovoj supruzi i djelatnicima Veleposlanstva uputila je tajnica Hrvatsko-Talijanske Udruge u Rimu gospođa Dragica Hadrović. 
 
Torna ai contenuti | Torna al menu