MULTIKULTURALNA KNJIŽNICA U RIMU - HRVATSKA SKOLA

Vai ai contenuti

Menu principale:

MULTIKULTURALNA KNJIŽNICA U RIMU

O NAMA


Za sve vas djecu, mlade, roditelje i učitelje koji želite posuđivati knjige i ostale medije na hrvatskom jeziku, donosimo informacije i adresU multikulturalne knjižnice u Rimu.      

Korištenje udžbenika te čitanje slikovnica, književnih djela i filmova uvelike pomaže pri nastavi materinskog jezika, stranog jezika kao i nastavi u internacionalnim razredima.
                                                       
ČITANJE OD NAJRANIJE DOBI


Također, prema brojnim istraživanjima dokazano je da se djeca kojoj se čita i priča od najranije dobi brže razvijaju, zainteresiranija su za okolinu, brže uče, bolje se snalaze u komunikaciji s drugima, razvijaju predčitačke vještine i spremnija su za samostalno čitanje.

Čitanje djetetu treba postati dio svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece. Sjetite se samo koliko svako dijete voli čitanje prije spavanja.

Čitanje djetetu od najranije dobi pomaže u stvaranju posebne emocionalne veze između djeteta i odraslog, izaziva zadovoljstvo i ugodu djeteta. Uvodi dijete u svijet umjetnosti i književnosti, unapređuje sposobnosti slušanja, opažanja, promatranja, pažnje, pamćenja, mišljenja i logičkog zaključivanja. Razvija djetetove interese, omogućava stjecanje znanja, bogati njegov rječnik i govorne sposobnosti. Pomaže djetetu da razvije predčitačke vještine neophodne za samostalno čitanje, bogati maštu i kreativno mišljenje. Pomaže usvajanju moralnih vrijednosti i humanih poruka te pridonosi motivaciji za samostalno čitanje i uživanju u čitanju i knjizi, pomaže djetetu da zavoli knjigu.

Budite poticaj Vašem djetetu, čitajte i sami jer dijete rane dobi mnogo toga uči po modelu, otkrijte što najviše veseli Vaše dijete pri čitanju.


 
 
Torna ai contenuti | Torna al menu